Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Esc

Είναι μία και μισή τη νύχτα και μόλις τελείωσε το Sex and the city. Μια σειρά που είναι τις κατάλληλες μέρες την κατάλληλη ώρα το μόνο κατάλληλο μέχρι στιγμής στην Ελληνική τηλεόραση αυτές τις ώρες, την ώρα της χαλάρωσης λίγο πριν κοιμηθείς.
Στο τελευταίο ζάπινγκ πριν το σβήσιμο πετυχαίνω μια καινούρια εκπομπή στην ΕΤ1, το ESc. Wow!!
Ωραίο πλατό, όμορφα νέα παιδιά στην παρουσίαση, ενδιαφέροντα θέματα που παρουσιάζονται στην γλώσσα των νέων: το Web 2.0 αυτό που λέμε Social Networking ή πιο απλά Facebook. Ενθουσιάστηκα.
Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια η Ελληνική τηλεόραση δεν έχει απολύτως τίποτα. Η τηλεόραση είναι ένα μέσω επικοινωνίας και το έχουν καταντήσει κάτι άχρηστο. Απλά να περνάμε καλά. Καμία ενημέρωση καμία γνώση. Με την εμφάνιση του Σκάι τα πράγματα πήγαν να αλλάξουν για λίγο, οι νέοι στράφηκαν προς τα ντοκιμαντέρ αλλά και αυτό εξαλείφθηκε σιγά σιγά. Κατασπαράχτηκε από τη βλακεία.
Η τιβί είναι ένα μέσω αλληλεπίδρασης και δράσης. Η Ερτ που την πληρώνουμε χωρίς λόγο είχε αναπαυθεί στα λεφτά του λαού και δεν πρόσφερε κανένα τηλεοπτικό ενδιαφέρον εκτός της Eurovision, νομίζοντας ότι καθάρισε.
Το Esc είναι μια τονωτική ένεση που αύξησε το ενδιαφέρων και την πληροφορία που παίρνουν οι νέοι μέσω της τιβί. Σε συνεργασία με το ίντερνετ και την ανάπτυξη τον Social Networks βγαίνει μια εκπομπή που την παρουσιάσουν νέοι. Μετά από πολύ καιρό βλέπεις νέους στο γυαλί(όχι άλλο Παπαδάκη Καμπουράκη και ότι άλλο τελειώνει σε άκη). Η Ερτ έχει στο δυναμικό της πολύ καλούς και ταλαντούχους δημοσιογράφους και συν της άλλης εμφανίσιμους και σκεπτόμενους(βλ Μάριον, Αρώνη κτλ). Κάτι που σπανίζει γενικώς στα υπόλοιπα κανάλια (τα βλ είναι περιττά).
Μήπως ήρθε η ώρα η Ερτ να εξολοθρεύσει τα καναλάκια τύπου Αντ1 με τις φτηνές παραγωγές τους και να μας δώσει λίγο τροφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου